Down to content

Stabilizacija zemljišta

Kod skor svakog tipa izgradnje na slabim ili varijabilnim zemljištima, izgradnja predsavlja ozbiljan izazov. Ali Tensar-ova tehnologija know-how u stabilizaciji zemljišta ne samo da poboljšava performanse zemljišta, već dokazano smanjuje troškove izgradnje i uticaj na životnu sredinu. Naše inovativne TriAx®  geomreže sa skoro uniformnom zateznom krutošću od 360° za optimalne performanse, su napravljene da još efikasnije uklješte zrnastu popunu što dovodi do krutog mehanički stabilizovanog sloja koji je u stanju da kontoliše različita sleganja, smanje potrebnu debljinumaterijala za popunu, zatvore-premoste loše depozite i samim tim povećaju nosivost.
Načini na koji vi možete obezbediti dobit

Stabilizacijom osnovnih granularnih slojeva sa geomreža®TriAx, Tensar Tehnologija zaista može da unapredi vaš projekat:

  • Smanjenje debljine slojeva: zatvaranje pod-baznih slojeva može se izvesti sa približno 50% manje materijala bez gubitaka performansi, ušted u materijalu koji se iskopava i ugrađuje više nego jasna.
  • Smanjuje se emisija ugljen-dioksida i do 50% prilikom izgradnje
  • Povećanje životnog veka: mehanički stabilizovan sloj obuhvaćen TriAx geomrežom može da produži životni vek neasfaltiranih puteva sa minimalni faktorm 3(tri), čime se dugoročno smanjuju troškovi održavanja do 50%.
  • Povećanje kapaciteta nosivosti:opterećenje preneto na mehanički stabilizovan sloj TriAx geomrežom se redukuje pa se dobije povećani kapacitet nosivosti što je jako bitno kod kod platformi za teške terete, kranske staze i bušeće platforme.
  • Kontrolisano diferencijalno sleganje: preko veoma promenljivih terenskih uslova, TriAx geomreža može da pomogne čak i kada je promenljivo tlo podržano fundiranim terenom.
  • Zatvaranje slabih depozita: Tensar TriAx geomreže promovišu bezbedno postavljanje i ugradnju slojeva zatvaranjem muljevitih laguna i deponija industrijskog otpada.
  • Premošćavanje praznina: ukrućena pokrivka može da se gradi koristeći Tensar dvoosno geomrežu, ovaki rasponi mogu da se jave na rudarskim područjima ili kod raspada u pod-tlu. Ovo može da omogući monitoring i privremeno rešenje do potpunih i kompleksnih tretmana.

Slabo ilim promenljivo zemljište? Kako Tensar geomreže mogu obezbediti odgovr

Naše inovativne TriAx®  geomreže sa skoro uniformnom zateznom krutošću od 360° za optimalne performanse, su napravljene da još efikasnije uklješte zrnastu popunu. 


Bez obzira na vaš projekat, mi možemo da pomognemo

Tokom više od 30 godina tensar-ova inovativna rešenja za stabilizaciju zemlje su dokazana kao idelana za mnogobrojne građevinske projekte, uključujući makadamske i neasfaltirane puteve, parking prostori, aerodromi površne namenjene za težak saobraćaj (kontejnerski terminali i lučke površine) razne radne platforme. Takođe dostupan je i komplet raznih studija sličaja i brošura. 

Такоđe nudimo potpunu tehničku podršku, uključujući stručne savete, crteže, predlog rešenja a takođe organizuje  besplatne radionice o stabilizaciji zemljišta u svim krajevima sveta tokom cele godine. Da biste saznali više ili nađete pomoć za svoj projekat preuzmite Formu za Stabilizaciju Zemljišta.

Take a look at our Tensar project video clips here!

Need help?