Down to content

Aerodromi

Od nove rulne staze i piste preko njihovih rehabilitacija, od potpornih zidova do zvučnih barijera, Tensar Tehnologija vam omogućava ekonomki prihvatljivo i ekološki opravdano rešenje za aerodrome. Naše dugogodišnje iskustvo nam daje širok spektar rešenja na smanjenju troškova i minimizarinju troškova održavanja.

Slabo tlo? Tensar ima rešenje

Аеrodromske kolovoze je vrlo često graditi veoma mekanom terenu - prourokuje zančajne probleme inženjerima.  Tensar geomrežama se može ojačati slabo podtlo, a takođe se može kontrolisati različito sleganje. Stvarajući mehanički stabilizacioni sloj za piste, rulne staze, koji može da preuzme intenzivna opterećenja od letelica u pokretu, smanjujući potrebnu količinu agreata, produžava postojeći životni vek. Ovo sve proizvodi zančajnu uštedu u vremenu, novcu a ekološki je veoma pogodno rešenje.


 

Presvlačenje pista i rulnih staza

Kada se usled zamora ili pojave reflektujućih pukotina zahteva presvlačenje pista, Tensar geomreže sistem za asfalte je idealno rešenje, jer se mogu postavljati i direktno preko postojećih slojeva.  Tensar geokompoziti za ojačanje asfaltnih slojeva omogućavaju prolongiranje pojave novih pukotina, sprečavaju prodor vode kroz asfaltni sloj a samim tim da produže životni vek konstrukcije i smanje troškove održavanja. Ovakve barije takođe omogućavaju čak i dodatnu uštedu goriva..

Gradivne barijere

Na izgrađenim ili ekološki osetljivim oblastima, strmim terenima, ovakav rešenja mogu biti vizualno efektna a da pri tome predstavljaju zvučne barijere. TensarTech sistem potpornih konstrukcija ne samo da stvara postojanu-stabilnu konstrukciju, već čini i uštedu prostora, korišćenje lokalnog materijala-veoma pogodno sa ekološkog aspekta. Postoje i drugi sistemi za zaštitu od erozije ali ne tako efikasni i povoljni.

Tensar geomrežama se može ojačati slabo podtlo, a takođe se može kontrolisati različito sleganje. Stvarajući mehanički stabilizacioni sloj za piste, rulne staze, koji može da preuzme intenzivna opterećenja od letelica u pokretu

Kakv god da je vaš projekat, Tensar tehnologija može da pomogne

Теnsar tehnologija je inkorporirana u projekte aerodroma širom sveta. Da bi dobili više podataka o studijama li o konkretnim projektima koristite lin na vrhu strane. Takođe tim inženjera vam je na raspolaganju za sva vaša pitanja, nedoumice ili za priključenje ili pokretanje besplatnih radionica.

Need help?