Down to content

Basetex

Kod gradnje nasipa na mekanom tlu ili na ternu prožetom šupljinama sklonom sleganju; javlja se potreba ojačanjem materijalima visoke čvrstoće. Tensar Basetex je geotextil je upravo razvijen da obezbedi neophodnu stabilnost.  Veliki broj rolni može da se položi u jednom ili više slojeva zavisno od potrebe na gradilištu.

Basetex se proizvodi ubacivanjem potke u procesu tkanja. Tehničke karakteristike omogućavaju predivu da ostane potpuno linearno, tako da postižu puni opseg sile zatezanja bez početnog izduženja tkanja i prediva. Poliester ima odlične karakteristike puzanja i visoke module zatezanja .


Pravilno ugrađen, Basetex može povećati stabilnost nasipa izgrađenih iznad dubokih raseda, pa ima svrhu smanjenja troškova prilikom izgradnje u ostajanja u vremenskom rasporedu izgradnje. U slučajevima kada se nesme dozvoliti bilo kakvo značajnije sleganje a sam nasip se gradi na šipovima, U tom slučaju Basetex se može upotrebiti u formi platforme za prenos opterećenja sa kompletnog nasipa na glave šipova, što je značajno brže i jeftinije nego izgradnje armirano-betonske ploče.


Za ojačanje osnove nasipa, visoke čvrstoće i pouzdanosti

Pravilno ugrađen, Basetex može povećati stabilnost nasipa izgrađenih iznad dubokih raseda, pa ima svrhu smanjenja troškova prilikom izgradnje u ostajanja u vremenskom rasporedu izgradnje.


Basetex

Basetex se već dugo koristi kao Tensar tehnologija za stabilizaciju zemlje, a naš tim inženjera obezbeđuje potpunu podršku oko projektovanja rešenja armirane zemlje za osnovno ojačanje tla.

Need help?