Down to content

Fundiranje nasipe

Кljučna karakteristika mnogih infrastrukturnih projekata i od vitalnog značaja da su nasipi izgrađeni na čvrstim i stabilnim osnovama. Na slabim i promenljivim terenima to može predstavljati brojne probleme. Međutim Tensar ima nekoliko načina da razreši ove probleme, kao što su velike zamene tla ili ugradnja velikog broja šipova.Kako Tensar može da pomogne

TensarTech Sistem Geoćelijskih Madraca Stratum vredno razmatranja kada sustabilnost i potreba za kontolisanjem različitog sleganja bitni i kada je neophodno smanjiti maksimalno sleganje i kada je bočno rasprostiranje u kritičnoj zoni. Ovakav madrac je obično 1m dubok, brzo se montira na gradilištu od geomreža da bi se stvorila otvorena ćelijska struktura, koja se kasnije puni granularnim materijalom. Ovakva konstrukcija može da se doradi i vertikalnim drenovima da se ubrza odvođenje vode i ubrza konsolidacija-sleganje.  

Basetex visoke čvrstoće tkani geotextil uobičajeno se ugrađuje jednom sloju da bi se ojačala baza nasipa i obezbedila dodatna stabilnost kod pojave smicanja u donjim slojevima. Može da se primeni i za smanjenje ili izbegavanje perioda smirivanja tla, što doprinosi vremnskim efektima i neprobijanju budžeta. Takođe se vrlo često koristi kod premošćavanja praznina kod rudničkih predela ili rasedanja tla.  


Izgradnja nasipa na slabom zemljištu

Međutim Tensar ima nekoliko načina da razreši ove probleme, kao što su velike zamene tla ili ugradnja velikog broja šipova.

Koristi

Ovakvo rešenje ima mnogo prednosti u poređenju sa metodama koje ne koriste armiranu zemlju:

  • Kontrola različitog sleganja: bez potrebe za upotrebom šipova
  • Ekološka i cenovna prednost: upoređujući samo iskop i zamenu tla
  • Brža gradnja: takođe ubrzano postavljanje popune u nasip, često izbegavajući neophodne stadijume konsolidacije
  • Držite projekte u zadatim terminima i budžetima: predvidljiva gradnja i kontrolisano sleganje bez skupih šipova pomaže vam da svoje projekte držite unutar predviđenih planova

Kakvi god da su zahtevi vašeg projekta, mi možemo pomoći

Теnsar-оvа inovativna tehnologija se koristi širom sveta, takođe mnogo studija slučajeva i brošura vam je dostupna. Takođe nudimo punu tehničku podršku koja uključuje stručne savete, specifikacije, crteže, projektne predloge rešenja, a i organizujemo belsplatne radionice širom sveta.Need help?